Branddetectie

privé woningen en kleine bedrijven

Voor privé woningen en kleine bedrijven die geen BOSEC gekeurde installatie nodig hebben, kunnen we brand en rookdetectoren toevoegen aan het inbraakalarm.

Dit kan zowel met draadloze als bedrade rook & brandmelders. Het voordeel van koppeling met alarminstallatie is dat u ook verwittigd wordt als u afwezig bent. Hierdoor kan er sneller actie ondernomen worden en zal de schade een stuk minder zijn!

Tevens zijn er autonome rookmelders beschikbaar op de doe-het-zelf markt, maar deze geven geen doormelding zodat u niet verwittigd wordt als u weg bent.

Voor Bedrijven

Conventionele brandmeldsystemen

Voor kleinere projecten kunnen we gebruikmaken van budgetvriendelijke conventionele brandmeldinstallatie’s.
Bij een conventionele brandmeldinstallatie verdelen we het gebouw in zone’s waarin detectoren, drukknoppen en sirenes geplaatst worden.

 

Geadresseerde brandmeldsystemen

Tegenwoordig zijn de meeste brandmeldsystemen geadresseerd. Dit wil zeggen dat iedere detector en component een unieke digitale code uitstuurt zodat u op de centrale exact kan zien waar het alarm zich heeft voor gedaan. Tevens is het meestal een stuk makkelijker en goedkoper om deze systemen te bekabelen.

Brandmeldsystemen kunnen via een speciale digitale en brandveilige link gekoppeld worden met de communicatiemodule van onze alarmcentrale, waardoor u slechts 1 meldkamer abonnement nodig hebt!

IME Security plaatst voor bedrijven enkel BOSEC goedgekeurde apparatuur. En plaatsen deze volgens de NBN S21-100 brandnormen van België. Deze voorwaarden worden door alle brandweerdiensten en verzekeringsmaatschappijen voorgeschreven. Tevens hebben wij nauwe banden met sprinkler installatiebedrijven en bedrijven gespecialiseerd in blustechnieken voor server- en dossier ruimtes. Zodoende kunnen wij een totale oplossing bieden voor uw onderneming.